Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

RASA KEJU DALAM HIDANGAN TERBAHARU KFC


Sekiranya anda menggemari masakan berkeju barangkali hidangan terbaharu daripada KFC ini yang dinanti-nantikan selama ini.

Sentiasa berusaha untuk memikat selera pelanggannya, KFC Malaysia kali ini melalui keenakan inovasi hidangan terbaharu mereka, KFC Hot & Cheezy  menampilkan gabungan dua rasa idaman – ayam goreng Hot & Spicy dengan sos keju Romano premium untuk mencetuskan citarasa yang benar-benar menggamit selera anda. 

Dengan slogan “Apabila keju dan pedas, dua rasa idaman bersatu!” KFC Hot & Cheezy menampilkan ayam goreng Hot & Spicy yang rangup dilimpahi dengan sos keju lazat yang diperbuat daripada keju Romano premium.

Pekat dan berkrim, sos keju ini membangkitkan lagi keenakan ayam goreng Hot & spicy kegemaran ramai.

Kelazatan ini juga turut diperluaskan dalam bentuk burger unik, diperkaya dengan limpahan sos keju Romano premium berkrim di atas kepingan Zinger pedas, dilapisi dengan mayonis, salad segar serta nachos rangup, diapit diantara ban bijan bersaiz 4”, menjadikannya burger lazat yang penuh dengan keenakan rasa yang tidak terhingga.
“Peningkatan jumlah pengguna global yang menginginkan makanan jenis gourmet tetapi mudah dihidangkan serta dimakan telah menjadi inspirasi kepada KFC Malaysia untuk mencipta produk ini. Selain dari rasa pedas, penambahan sos keju pada hidangan telah menjadi satu trend yang semakin menular di kalangan rakyat Malaysia dan saya yakin produk baru ini akan digemari ramai!” kata Angelina Villanueva, Pengurus Besar Kanan, KFC Marketing.

“Para penggemar KFC berpeluang untuk menikmati keenakan sos keju Romano premium dengan ayam goreng Hot & Spicy dalam kombo lengkap pada harga hanya RM10.95, manakala penggemar burger boleh menikmati keenakan sos yang sama dalam KFC Hot & Cheezy burger pada hanya RM9.95 yang dihidang dengan Crispier Fries beserta minuman,” tambah beliau.

Strategi pengiklanan untuk promosi KFC Hot & Cheezy termasuk siaran TV, Radio, media Sosial, akhbar, titik bahan jualan (POSM) serta risalah – untuk capaian yang lebih meluas kepada pelanggan. Produk ini boleh didapati di semua restoran KFC seluruh Negara sementara stok masih ada.SENARAI HARGA KFC HOT & CHEEZY:

KFC Hot & Cheezy Chicken

2-pc Combo
2-pc Hot & Spicy Chicken
1 Cheezy Romano Sauce
1 Regular Fries
1 Regular CSD
LTDT: RM10.95 nett
Normal Hours: RM11.95

5-pc Combo
5-pc Hot & Spicy Chicken
1 Cheezy Romano Sauce
1 Regular Fries
1 Large Whipped Potato
2 Regular CSD
Selling Price: RM26.00

ADD-ON HOT & CHEEZY CHICKEN
1-PC Hot & Spicy Chicken
1 Cheezy Romano Sauce
Selling Price: RM4.50

*special markets Genting/Legoland/Langkawi/Airports differs in pricing/promotions and combos

LDTC – Lunch & Dinner Treats Combo
CSD – Carbonated Soft Drink

KFC Hot & Cheezy Burger
A la Carte : RM8.40 nett

Combo:
1 Hot & Cheezy Burger
1 Regular Crispier Fries
1 Regular CSD
LTDT: RM9.95 nett
Normal Hours: RM10.50 nett