Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

AGAPE KINI DALAM BURSA SAHAM NASDAQ, BERHASRAT BANTU PKS


DITUBUHKAN
 sebagai pemain terkemuka dalam sektor kesihatan dan kesejahteraan Malaysia, syarikat AGAPE ATP Corporation  mengumumkan kejayaan  peralihannya daripada Over the Counter (OTC) kepada bursa saham Nasdaq (Kod Saham: ATPC) pada sidang media  yang berlangsung di ibu pejabatnya di Faber Tower 2, Kuala Lumpur. semalam.


Langkah penting berkenaan mencerminkan kemajuan strategik dan cita-cita AGAPE di pentas global, meletakkan mereka bersama kumpulan terpilih syarikat Malaysia untuk melakukan peralihan ini.


“Perjalanan ke Nasdaq bukan sekadar pencapaian korporat untuk Agape ATP; juga mencerminkan dedikasi tanpa henti syarikat terhadap kesihatan, kesejahteraan dan peningkatan masyarakat pada umumnya,” ujar Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif AGAPE ATP Corporation, Dato Sri Dr. How Kok Choong (tengah) pada media yang hadir sambil menjelaskan keputusan untuk menyenaraikan di Nasdaq adalah disebabkan pendedahan Agape kepada komuniti perniagaan dan pelaburan antarabangsa di Amerika Syarikat serta pasaran global.“Ini terutamanya selaras dengan aspirasi syarikat untuk mengembangkan operasi dan kehadiran pasaran Syarikat di luar Malaysia. Penyenaraian di Nasdaq memberi kami platform untuk berkembang ke peringkat antarabangsa,” tambahnya.


Mengulas lanjut katanya, ia juga memberi  mereka peluang untuk menyokong Perusahaan Kecil Sederhana (PKS) tempatan dalam jangka masa panjang  malah yakin terdapat banyak potensi yang belum diterokai dalam PKS tempatan ini.


Dengan misi yang berkisar tentang meningkatkan kesihatan dan mencipta kekayaan, AGAPE  terus mengorak langkah yang ketara dalam sektornya.


Sehubungan itu, melangkah ke hadapan, AGAPE akan menubuhkan inkubator usahawan kesihatan dengan matlamat untuk membantu pertumbuhan PKS tempatan berbakat dan pemula dalam industri kesihatan di Kuala Lumpur. 


Pada majlis sama. AGAPE turut menandatangani Memorandum Persefahaman dengan My Life Center, sebuah pusat kesihatan Malaysia yang terkenal dengan pengalaman lebih empat dekad dalam amalan Perubatan Hijau.My Life Centre pakar dalam pencegahan dan penyembuhan semula jadi, terutamanya dalam menangani penyakit kardiovaskular, komplikasi diabetes dan kanser. 


Kerjasama strategik ini sejajar dengan komitmen AGAPE untuk menawarkan pendekatan holistik dan diperibadikan serta menangani permintaan yang semakin meningkat untuk perubatan pencegahan dan regeneratif yang diperibadikan.


Untuk rekod, AGAPE, yang beribu pejabat di Malaysia, terlibat terutamanya dalam industri kesihatan dan kesejahteraan. 


Syarikat itu terkenal kerana menawarkan rangkaian luas produk kesihatan dan kesejahteraan premium, ditambah pula dengan khidmat nasihat yang berpusat di sekitar "Program Kesihatan ATP Zeta"


Program ini bertujuan untuk menangani cabaran yang berkaitan dengan kesan pencemaran, pilihan pemakanan yang tidak sihat, dan tabiat gaya hidup, mempromosikan kesihatan keseluruhan dan umur panjang untuk pelanggannya. 


Dengan operasi utamanya berpusat di Malaysia, syarikat itu secara konsisten menolak sempadan, mengahwini perubatan moden, pemakanan yang sesuai, dan nasihat pakar untuk membawa penyelesaian kesihatan holistik ke hadapan.


Untuk maklumat lanjut, lawati www.agapeatpgroup.com.atau klik DI SINI.


DARI kiri: Adam Pasholk, Pengarah Urusan Network 1 Financial Securities, Inc; Terence W. Tulus, Setiausaha Sulit Kanan kepada Dr How Kok Choong; Prof Dr Taruna Ikrar, 

Pengerusi Majlis Perubatan/Konsil Kedokteran Indonesia, Pengarah persatuan perubatan dunia dan Ketua Pasukan Perubatan untuk Agape ATP Corporation; Dato Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, Duta Besar Malaysia ke Amerika Syarikat;  Dr How Kok Choong; Datuk Ahmad Shalimin Ahmad Shaffie, JP, Penasihat Khas, Pejabat Menteri Luar; Amir Farid Abu Hasan, Konsul Jeneral Malaysia, New York; Prof Dr John Vong Perunding kepada Program Pembangunan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu Kumpulan Bank Dunia dan Bank Pembangunan Asia, Profesor Adjung Dasar dan Pengurusan Awam di Universiti Monash, Peneraju Kewangan Mampan di pusat kerja iklim Monash dan Pengarah Bebas Perbadanan Agape ATP; Michael Gaskins selaku Penerbit Hollywood dan Dr Benanni Hassan M.D.


#AGAPE #MyLifeCentre #PerubatanHijau #ProgramKesihatanATPZeta #Nasdaq

Tiada ulasan:

Catat Ulasan