Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

PEMENANG UTAMA PERADUAN 'TOP' MENANGI PERCUTIAN KE TOKYO DISNEY


Sebagai tanda penghargaan terhadap sokongan berterusan konsumer, jenama detergen pencuci TOP keluaran LION Corporation Japan,  baru-baru ini menganjurkan Peraduan TOP Setia Bersamamu, menyaksikan 10 keluarga bersaing untuk merebut hadiah utama, percutian 5 hari, 3 malam untuk empat orang ke Tokyo, Jepun di AEON Bukit Tinggi.Klang.
 
TOP menampilkan konsep kehidupan bersih yang menyeluruh bagi mempromosi cucian lebih bersih, lebih keselesaan dan kesejahteraan. Jenama tersebut baru-baru ini memulakan kempen kesedaran bagi mendidik konsumer mengenai cara membezakan cucian yang kelihatan bersih berbanding dengan kebersihan yang  menyeluruh. Peraduan TOP Setia Bersamamu dan roadshow merupakan sambungan daripada kempen tersebut.
 
Peraduan yang berlansung dari 1 September hingga 10 November bagi tempoh 10 minggu, menawarkan 10 hadiah mingguan dan 10 hadiah utama untuk para pemenang yang merangkumi Percutian 5 hari, 3 malam ke Tokyo untuk empat orang, Kerusi Urut Ogawa Smart Delight Plus, Pembersih Hampagas Stim Karcher, Mesin Basuh LG, Penapis Air Coway dan 5 hadiah saguhati bernilai RM300 di peraduan akhir dijalankan di AEON Bukit Tinggi.


Pusingan mingguan memerlukan para peserta menjawab soalan-soalan mudah, manakala pusingan akhir menyaksikan cabaran mental dan fizikal bertujuan menentukan keluarga yang memiliki semangat berpasukan dan semangat satu hati terbaik di samping strategi yang berkesan. Peraduan ini bertujuan menghargai pelanggan TOP atas kesetiaan mereka, dan bagi menekankan komitmen jangka panjang TOP kepada penggunanya.
Pemenang hadiah utama Norizahwati Bt Razali dan keluarga, berjaya menewaskan finalis-finalis lain bagi membawa pulang hadiah berupa percutian selama 5-hari 3-malam untuk empat orang ke Jepun, termasuk pas lawatan ke Tokyo Disneyland, bernilai RM28,000.

Marsita Bt Abd Rahman  and Soraya Bt Othman yang menduduki tempat kedua dan ketiga masing-masing memenangi kerusi urut Ogawa Smart Delight Plus bernilai RM11,550 dan pembersih hampagas stim Karcher bernilai RM5,500

Berdasarkan keupayaan teknologi LION Corporation Japan, TOP mampu memberi produk unggul yang menangani isu-isu kebersihan dan meningkatkan nilai kehidupan harian pengguna melangkaui pembersihan kotoran yang kelihatan malah penghapusan kotoran tidak kelihatan seperti bakteria, sebum dan debu hama. TOP mendidik consumer mengenai kepentingan mencapai kehidupan bersih menyeluruh menerusi interaksi dan penglibatan secara bersemuka.


TOP adalah detergen pakaian pertama yang memperkenalkan teknologi anti-bau hapak di Malaysia pada tahun 2003. Ia kemudiannya memperkenalkan formulasi anti-debu hama pada tahun 2011 yang terbukti menghapus 99.9% debu hama yang merupakan sumber alahan, dan terus mengungguli konsep kebersihan yang menyeluruh.

Menurut Pengurus Kanan Pemasaran Southern Lion Sdn Bhd, Cik Carmen Foo (pix atas, tengah) TOP telah menempa nama dan menonjolkan diri menerusi pengenalan konsep kehidupan bersih menyeluruh, warisan Jepun mereka, inovasi berpandukan kajian dan pembangunan dan pemasaran berfokus pengguna serta interaksi bersemuka yang menjadikan jenama tersebut jenama kegemaran ramai konsumer.

“Sebagai jenama detergen pakaian No.1 di Malaysia, kami memikul tanggungjawab mendidik konsumer menerusi kaedah menarik dan interaktif mengenai konsep kehidupan bersih menyeluruh. Kami sedang mengubah persepsi umum mengenai apa itu bersih, dimana Kebersihan sebenarnya melampaui apa yang boleh dilihat dengan mata kasar dan termasuk yang tidak kelihatan, serta merangkumi keselesaan dan juga kesejahteraan. Warisan Jepun jenama kami, inovasi yang terbukti dalam teknologi pembersihan dan pemasaran yang berfokuskan pengguna seperti Peraduan TOP Setia Bersamamu menguatkan lagi janji jenama kami kepada konsumer dengan membina kepercayaan dan hubungan yang lebih rapat,” kata Cik Foo.

Peraduan tersebut dianjurkan bagi menyokong kempen roadshow yang sedang berjalan di seluruh negara yang memberi peluang konsumer mengenali dengan lebih dekat jenama TOP, inovasi cuciannya, hadiah yang ditawarkan serta mencuba rangkaian detergen yang ada.

“TOP merupakan jenama yang fokus kepada keluarga. Kami dapati peraduan ini dan aktiviti meliputi peraduan ini seperti membersihkan kain-kain kotor bersama-sama mampu membantu merapatkan hubungan keluargaan. Objektif kami adalah untuk memperkenalkan konsep kehidupan bersih menyeluruh, memberi ganjaran kepada pengguna setia dan memperkenalkan produk kami kepada pelanggan baru dan pada masa yang sama menganjurkan aktiviti yang menyeronokkan dan baik untuk seisi keluarga,” kata Cik Foo.

Bagi sepuluh keluarga yang berjaya melangkah ke pusingan akhir di AEON Bukit Tinggi ini, finale Peraduan TOP Setia Bersamamu menguji hubungan kekeluargaan mereka. Setiap keluarga perlu memilih dua orang ahli. Salah seorang daripada mereka ditutup matanya dengan kain dan  seorang lagi akan memberi petunjuk. Mereka perlu membersihkan kotoran daripada baju gergasi menggunakan cangkuk secepat yang mungkin.

Para penonton geli hati dan terhibur dengan telatah para peserta yang mendapati bukan mudah mengikuti arahan dengan mata tertutup kerana ia memerlukan konsentrasi, koordinasi dan semangat berpasukan.

Norizahwati Razali, 34, surirumah and Shahidah Razali membuktikan kehandalan mereka bekerjasama dan menerima arahan, menewaskan lawan mereka dengan catatan masa terpantas untuk memenangi hadiah utama percutian 5 hari 3 malam untuk empat orang ke Tokyo, Jepun.
 
“Kami memasuki pusingan akhir ini tanpa mengetahui cabaran yang bakal ditempuhi dan bersyukur kami menang! Sebagai pengguna TOP selama bertahun-tahun, kami memang sedia maklum ia membersih dengan lebih efektif dan menghapuskan bakteria dan debu hama untuk kebersihan lebih baik dan menyeluruh. Gembira rasanya apabila diberi ganjaran kerana membuat pilihan tepat,” kata Norizahwati.
 
“Terima kasih TOP kerana menghilangkan kotoran kelihatan dan tak kelihatan dari pakaian kami dan memperkenalkan inovasi untuk kehidupan lebih baik. Kami sukakan kerusi urut ini, dan mengalami saat yang menggembirakan semasa Peraduan TOP Setia Bersamamu ini,” kata Marsita Abd Rahman, 51, guru sekolah daripada Teluk Intan yang muncul tempat kedua dan membawa pulang  kerusi urut bernilai RM11,500.
 
“Nantikan lebih banyak inovasi daripada TOP dari segi produk dan aktiviti pemasaran kami. Kami ingin terus menggembirakan para pelanggan kami menerusi inovasi ke arah kehidupan bersih menyeluruh,” kata Cik Foo sebagai penutup.SALAH seorang peserta mengambil bahagian dalam salah satu acara peraduan TOP,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan