Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

DELEGATUS SUMBANG RM20,000 BANTU MESRA CHARITY DAN KOMUNITI!


KUMPULAN dermawan global, ’Delegatus’ buat pertama kalinya menganjurkan majlis amal di Malaysia dengan menghulurkan sumbangan sebanyak RM20,000 kepada Bantu Mesra Charity.


Sumbangan yang bertujuan untuk menampung kos bekalan keperluan asas dan makanan untuk mereka yang memerlukan itu dilangsungkan di Gereja Anglican Parish of Christ Jinjang baru-baru ini.


“Majlis hari ini menyoroti semangat beramal yang menjadi asas Delegatus. Dengan menyokong Bantu Mesra Charity, kami bukan sahaja menyediakan keperluan asas yang penting dan makanan kepada mereka yang memerlukan tetapi juga memberi inspirasi kepada orang lain untuk menyertai kami dalam misi belas kasihan dan khidmat masyarakat ini,” ujar Kevin Hutchinson (bawah) selaku Pengasas Delegatus.Untuk rekod, Delegatus terdiri daripada individu-individu berprestasi tinggi daripada pelbagai latar belakang profesional, didedikasikan untuk penambahbaikan masyarakat. 


Kumpulan ini yang merangkumi usahawan, ahli profesional, selebriti, dan pemimpin, beroperasi berdasarkan prinsip integriti, belas kasihan, akauntabiliti dan kerendahan hati. 


Nilai-nilai ini membimbing usaha mereka dalam filantropi strategik dan kerjasama menyokong pelbagai usaha seperti pendidikan, penjagaan kesihatan, pemuliharaan alam sekitar, dan keadilan sosial.


Berkongsi selanjutnya, Owen Ooi yang mewakli Delegatus di Malaysia memberitahu, majis amal pertama yang dianjurkan oleh Delegatus ini menekankan pentingnya menyalurkan bantuan kepada golongan yang kurang berkemampuan.“Dengan melaksanakan inisiatif ini, kami memenuhi keperluan segera dan memberi contoh kemurahan hati dan semangat komuniti. Kita harus menghulurkan tangan kepada mereka yang memerlukan. Saya berharap ini memberi inspirasi kepada orang lain di Malaysia dan seluruh dunia untuk menyertai kami dalam mengangkat dan menyokong golongan yang kurang bernasib baik,” tambah Ooi.


Menurtnya, sumbangan RM20,000 ini dijangka memberi impak yang besar dalam menampung kos keperluan asas dan makanan kepada banyak keluarga yang mengalami kesulitan ekonomi. 


Dalam hal ini, Delegatus dan Bantu Mesra Charity yakin bahawa sumbangan ini akan mengurangkan sebahagian beban yang dihadapi oleh komuniti ini.


Melangkah ke hadapan, Delegatus merancang untuk meneruskan usaha filantropinya dengan inisiatif masa depan iaitu menyokong rumah anak yatim, rumah warga emas, dan komuniti terdedah lain. Selain sokongan kewangan, Delegatus juga menawarkan kepakaran perniagaan, bimbingan dan rangkaian untuk memperkasakan organisasi dan komuniti yang mereka sokong. 


Selain itu, projek akan datang termasuk aktiviti pendidikan dan rekreasi untuk kanak-kanak dan warga emas, serta bantuan khusus untuk mereka yang menghadapi kesulitan.


Sehubungan iitu, Delegatus menggalakkan individu dan organisasi untuk menyertai dan menyumbang kepada sebab-sebab yang bermakna ini. 


Sebarang maklumat lanjut atau sekiranya ada yang berminat untuk bersama-sama Delegatus dalam aktiviti amal mereka, boleh hubungi  Owen Ooi, Kevin Hutchinson aatau Bantu Mesra Charity melalui Owen Ooi, Kevin Hutchinson atau Bantu Mesra Charity melalui aplikasi Instagram.#Delegatus #MajlisAmal #BantuMesraCharity #Bantuan #Pendidikan #Komuniti 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan