Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

MICROLEAP TAJA PASUKAN SEKOLAH FUGEE BAGI FAISAL CUP 2024!


Siaran akhbar: 


Kuala Lumpur – Dalam satu manifestasi solidariti dan sokongan yang menyentuh hati, microLEAP, platform perintis Malaysia yang menawarkan pembiayaan Peer-to-Peer (P2P) Patuh Syariah dan Konvensional,  mengumumkan tajaan untuk pasukan bola sepak lelaki dan perempuan Sekolah Fugee bagi Faisal Cup 2024  akan datang. 


Tajaannya meliputi jersi bola sepak, seluar pendek, stokin, but, dan sarung tangan penjaga gol, melengkapi atlet muda ini untuk bersaing pada tahap terbaik mereka.


Majlis penyerahan ini melambangkan lebih daripada sekadar sumbangan murah hati malah menekankan komitmen mendalam untuk mengangkat semangat dan kehidupan kanak-kanak pelarian. 


Ketika perhatian global sering tertumpu kepada penderitaan berterusan pelarian Palestin dan Somalia serta komuniti terpinggir lain di seluruh dunia, inisiatif oleh microLEAP dan Sekolah Fugee ini menjadi peringatan kuat tentang ketahanan dan potensi kanak-kanak pelarian di mana-mana."Hari ini lebih daripada sekadar majlis penyerahan ia adalah perayaan semangat, ketekunan, dan keindahan permainan bola sepak. Apa yang dilakukan oleh Sekolah Fugee di sini adalah sesuatu yang luar biasa. Menyediakan pendidikan dan peluang kepada pelajar pelarian adalah misi yang mulia. Ia adalah tentang memberi peluang kepada bintang-bintang muda ini untuk bersinar baik di dalam mahupun di luar padang," ujar Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas microLEAP, Tunku Danny Nasaifuddin Mudzaffar (gambar atas, kanan,  bersama pasukan bola sepak lelaki Sekolah Fugeedalam ucapannya pada majlis tersebut baru-baru ini.


microLEAP, sebuah platform Pembiayaan P2P yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC), berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian pembiayaan alternatif dengan menghubungkan pelabur (pemberi pinjaman) dengan penerbit (peminjam). 


Dengan menawarkan pembiayaan P2P, microLEAP menyokong perniagaan kecil dan memupuk pertumbuhan ekonomi.


"Di microLEAP, kami percaya akan peluang keemasan. Ramai kanak-kanak dan keluarga di seluruh dunia menghadapi kesukaran yang tidak dapat terbayang dek akal, sering terpaksa meninggalkan rumah mereka akibat konflik, keganasan, dan penganiayaan. Melalui sukan, pendidikan, dan sokongan komuniti, kita dapat menawarkan sedikit normaliti dan platform bagi individu muda ini untuk bermimpi besar dan mencapai kecemerlangan," tegas Tunku Danny.


Sejak penubuhannya pada tahun 2009, Sekolah Fugee telah menjadi harapan bagi kanak-kanak pelarian, menawarkan akses kepada pendidikan dari Tadika hingga sekolah menengah, serta perkhidmatan sokongan. 


Dengan lebih daripada 200 pelajar setiap tahun, pendekatan holistik sekolah ini memastikan setiap kanak-kanak menerima kemahiran akademik, kreatif, dan kehidupan yang diperlukan untuk berjaya. "Sebagai sebuah organisasi bukan-keuntungan dengan sumber yang terhad, kami amat berterima kasih atas tajaan microLEAP," kata Deborah Henry, pengasas bersama Sekolah Fugee


Menurut Deborah, sokongan microLEAP bukan sahaja melengkapkan pasukan bola sepak mereka tetapi juga mengukuhkan kepentingan sukan sebagai langkah membina keamanan antara komuniti. 


"Ia adalah peringatan penuh harapan kepada pelajar kami bahawa mereka dihargai dan mempunyai potensi melebihi keadaan semasa mereka," tambahnya.


Faisal Cup adalah kejohanan sukan untuk kanak-kanak pelarian di Malaysia untuk merasai kegembiraan, kesatuan, dan disiplin sukan kompetitif. Bagi kebanyakan kanak-kanak ini yang menghadapi halangan besar kepada pendidikan dan rekreasi, Faisal Cup mewakili peluang yang jarang dan berharga untuk bermain, bersaing, dan merasai rasa kebersamaan.Faisal Cup diasaskan bagi mengenang Faisal, seorang budak pelarian muda yang tragis lemas ketika cuba mengambil bola dari sungai Gombak. Kisahnya adalah peringatan jelas tentang risiko yang dihadapi kanak-kanak terpinggir setiap hari.


Apabila microLEAP dan Sekolah Fugee bersatu untuk Faisal Cup 2024, mereka mengajak komuniti kita untuk bersama-sama meraikan semangat kesukanan, kesatuan, dan kesaksamaan. 


 "Hari ini, microLEAP dengan bangga menaja pasukan bola sepak Sekolah Fugee dengan jersi baru, seluar pendek baru, but bola sepak baru, stokin baru, dan sarung tangan penjaga gol baru. Kami mahu memastikan anda semua kelihatan dan berasa seperti juara semasa menuju ke Faisal Cup. Ingatlah, ia bukan hanya tentang menang; ia tentang bermain dengan hati, bermain dengan bangga, dan bermain untuk satu sama lain. Anda mewakili sekolah anda, komuniti anda, dan impian anda, jadi berikan yang terbaik," ujar Tunku Danny membangkitkan semangat atlt muda semua.


Untuk maklumat lanjut tentang microLEAP dan Sekolah Fugee, layari www.microleapasia.com dan www.fugee.org.#FaisalCup2024 #microLEAP #SekolahFugee #KanakKanakPelarian #P2P #SC #fyp

Tiada ulasan:

Catat Ulasan