Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

'I CAN SEE YOUR VOICE' KEMBALI DENGAN DUA HOS

'I  Can See your Voice Malaysia' (ICSYVMY) kembali!

Ya... program realiti hiburan bakal diteruskan buat musim kedua ekoran kejayaannya mendapat sambutan hangat sehingga ‘trending’ di platform digital iaitu YouTube. 

Program yang mengambil konsep dan format program asal dari Korea Selatan oleh CJ ENM ini menampilkan penyanyi-penyanyi misteri bersama barisan artis jemputan tanah air, akan memulakan siaran di TV3 bermula 23 Jun ini pada setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam hingga 10.30 malam.

Menurut Encik Johan Ishak selaku Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad:

“Sokongan penonton yang hangat  membuatkan TV3 meneruskan ICSYVMY untuk musim kedua dengan penaja bersama iaitu Oppo. Program sebegini dilihat memberi peluang kepada mereka yang berminat dalam bidang nyanyian tetapi tidak mempunyai pengalaman mengekspreskan impian mereka. Walaupun tidak mempunyai bakat dalam nyanyian ianya bukan satu penghalang kepada mereka kerana yang penting adalah keyakinan dan kemampuan diri. Menarik dan uniknya program ini adalah kreativiti setiap peserta yang perlu bijak untuk memperdayakan para penonton dengan lakonan mereka ketika menyampaikan lagu-lagu terpilih untuk terus kekal di atas pentas ICSYVMY2.”

Buat julung kali ICSYVMY musim kedua akan dihoskan oleh dua pengacara yang sememangnya lucu dan pasti membuatkan penonton tidak kering gusi iaitu Shuk Sahar dan Sean LJE. Manakala tugas sebagai “penyiasat tetap” pula masih lagi digalas oleh Jihan Muse, Mark Adam dan Seelan Paul sama seperti musim pertama. 

Selain tiga penyiasat tetap ini, mereka turut ditemani oleh dua lagi orang penyiasat jemputan untuk membantu artis jemputan mengenal pasti siapakah sebenarnya penyamar bersuara sumbang dalam kalangan penyanyi-penyanyi misteri ini.

Format“I Can See Your Voice Malaysia” Musim Kedua

Di setiap episod, seorang artis jemputan bertanggungjawab untuk menyingkirkan penyanyi misteri yang mereka mengesyaki sebagai penyamar bersuara sumbang melalui empat pusingan dengan bantuan barisan penyiasat. Terdapat empat pusingan dalam rancangan ICSYVMY:

Pertama:
Penyanyi misteri beraksi kaku di atas pentas, dan artis jemputan akan meneliti penampilan penyanyi misteri dan mendengar rakaman suara berdurasi 0.3 saat dalam klip pengenalan untuk mengenal pasti individu yang menyamar. 
Kedua:
Penyanyi misteri akan lip sync dan artis jemputan perlu mengenal pasti dan menyingkirkan dua orang penyamar di dalam pusingan ini.
Ketiga:
Tiga ahli penyiasat dipertanggungjawabkan untuk mempertahankan seorang penyanyi misteri. Mereka diberi peluang untuk mendengar secara individu rakaman suara sebenar penyanyi misteri. Artis jemputan perlu membezakan benar atau bohongberdasarkan penerangan ahli penyiasat dan akan diberi masa 100 saat untuk berbincang dengan ahli penyiasat dan penonton sebelum membuat keputusan.
Keempat:
Hos akan memberitahu fakta atau menunjukkan satu bukti mengenai dua penyanyi misteri yang terakhir, untuk memudahkan artis jemputan membuat pilihan siapakah antara dua orang itu akan berduet bersama beliau.

Setiap penyanyi misteri yang disingkir akan ke pentas penentuan di mana beliau akan mendedahkan suara sebenar. Seandainya penyanyi misteri terakhir merupakan penyanyi sebenar, penyanyi itu akan dapat menyertai Showcase ICSYVMY dan membuat persembahan bersama artis-artis ternama tanah air. Namun, jika penyanyi misteri terakhir merupakan penyamar, beliau akan membawa pulang RM3,000.

ICSYVMY musim kedua ini dibawakan khas oleh Oppo selaku penaja bersama. Program ini juga dimeriahkan lagi dengan artis-artis jemputan kesayangan ramai. Antaranya Hael Husaini, Khai Bahar, Nabila Razali, Datin Alyah, Syamel, Siti Sarah, Floor 88, Haqiem Rusli, Ella, Ajai, Sam BunkfacedanMas Idayu. Showcase ICSYVMY pula disertai oleh Misha Omar, Ara Johari, Andi Bernadee dan Luqman Faiz.

Dapatkah anda mengenal pasti siapa penyanyi sebenar dan siapa pula penyamar bersuara sumbang? 

Jangan lupa untuk saksikan ICSYVMY musim kedua ini di saluran TV3 malah  boleh dapat disaksikan juga menerusi strim LIVE secara HD di tonton dan YouTube TV3 Malaysia Official.

Hangatkan lagi perbualan anda dengan menggunakan #ICSYVMYdi laman media sosial anda.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini, layari www.xtra.com.mydan ikuti laman media sosial rasmi Facebook & Instagram di @tv3malaysia.


Tiada ulasan: