Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

ASTRO FIBRE PELENGKAP SEMPURNA PEK TV KOMERSIAL KELAJUAN TINGGI


ANDA
pasti dah ada 'internet' kat rumah atau di premis niaga ya tak? Soalnya talian kencang tak, atau sering menghadapi gangguan talian terputus disebabkan  kelajuannya terhad?

Jika itu masalahnya, barangkali bertukar kepada Bizfibre yang baharu dilancarkan oleh Astro dapat menyelesaikan segala permasalahan.


Apa itu Bizfibre?


Ia perkhidmatan jalur lebar generasi akan datang dengan penghala WiFi-6 yang menyediakan jalur lebar berkelajuan tinggi pada kestabilan yang lebih baik kepada perniagaan. 


BIZfibre dikuasakan oleh Astro Fibre, adalah pelengkap sempurna kepada Pek TV komersialnya yang menawarkan sukan secara siaran langsung, rancangan TV terbesar, filem blokbuster dan berita terkini.


EUAN Smith and Kevin Ng (right).

“Memandangkan perniagaan kini menjadi lebih global dan berdaya saing, ia adalah penting bagi semua usahawan sehingga syarikat besar untuk mempunyai akses yang lebih baik kepada sambungan yang lebih pantas dan dipercayai," ujar Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro - Designate, Euan Smith  pada majlis pelancaran Bizfibre di sebuah hotel terkemuka di Petaling Jaya pada petang semalam (9 November 2022.


Turut hadir Ketua Bisnes Perusahaan dari Astro, Kevin Ng bersama barisan panel jemputan terdiri daripada Alvin Sinclair, Pengarah Pemasaran Kumpulan The Olive Tree Group;  Christopher Moore, Pengurus Besar Le Méridien Petaling Jaya; Dato’ Jawahar Ali, Pengasas dan Pengerusi Eksekutif Kumpulan Restoran Ali Maju dan Presiden Persatuan Pemilik Restoran Muslim Malaysia (PRESMA) dan Saravanan, Pengurus Operasi Kanan The Olive Tree Group.


DARI Kiri: Jawahar AliAlvin Sinclair, Saravanan, Christopher Moore dan Kevin Ng. Foto Kredit Zaman,


Berkongsi lanjut, Euan Smith berkata, SME merupakan tulang belakang kepada ekonomi Malaysia yang menyumbang  97% daripada jumlah pertubuhan perniagaan. 


"Kami berharap untuk bekerjasama dengan sektor SME menerusi tawaran sambungan dan penyelesaian hiburan dengan WiFi bertaraf dunia serta kandungan menarik yang sah," tambah Euan.


Beliau berpendapat, melalui perkhidmatan ini, SME akan berasa tenang apabila mengetahui bahawa mereka melanggan pakej komersial TV yang sah dengan menyediakan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan mereka. 


"Mendengar maklum balas daripada pelanggan dan prospek komersial kami, kami telah mereka rancangan BIZfibre kami untuk meningkatkan prestasi perniagaan melalui sambungan yang lebih pantas, lebih dipercayai dan stabil. 


"Kami telah memilih rangkaian pakej nilai tambah yang memenuhi semua keperluan komersial tanpa mengira saiz atau industri. Pek TV BIZfibre dan komersial kami menawarkan proposisi nilai yang unik berdasarkan pelbagai kandungan dan perkhidmatan Astro yang hebat. 


"Kami yakin BIZfibre akan menjadi sumbangan penting kepada peningkatan jalur lebar dan pangkalan pelanggan komersial kami,” jelas Euan panjang lebar.


Ketika pelancaran diadakan, kesemua barisan tetamu jemputan yang hadir berkongsi bagaimana Astro’s Business Solutions membantu perniagaan mereka pulih dengan kukuh apabila ekonomi dibuka semula supaya mereka boleh terus melayani pelanggan, kini menggunakan sambungan jalur lebar BIZfibre bersama 

tawaran kandungan TV Astro yang menarik.Jalur lebar percuma* sehingga 24 bulan:


Sempena pelancaran BIZfibre, Astro menawarkan Pek VIP dengan 59 saluran dan Pek Plus VIP dengan 70 saluran. 


Pek VIP disertakan dengan semua pas sukan VIP seperti Piala Dunia FIFA Qatar 2022 dan sukan secara siaran langsung lain yang menarik seperti Liga Perdana, La Liga, Ligue 1 dan Serie A, Formula 1, UFC, NBA dan banyak lagi termasuk siri signature Astro Originals, One Cent Thief; rancangan antarabangsa premium, Star Trek: Short Treks S1 dan The Roundup (akan datang pada 26 November); kegemaran tempatan iaitu Gegar Vaganza Musim 9, I Love Hua Hee dan Kuri musim 2; serta berita terkini untuk memastikan pelanggan mendapat maklumat terkini tentang peristiwa semasa. 


Pelanggan boleh menunjukkan 5 kandungan sukan yang berbeza secara serentak hanya pada RM1,959 sebulan


Pek VIP Plus termasuk Pas Sukan VIP dan Pas Ragbi dengan 8 skrin sukan yang berbeza secara serentak, dilengkapi dengan pilihan kelajuan jalur lebar sama ada 500Mbps atau 800Mbps secara percuma* sehingga 24 bulan


Jalur lebar percuma sehingga 24 bulan disertakan dengan langganan tv komersial VIP baharu.“AstroBIZ, sebuah cabang perusahaan Astro, berbesar hati untuk memperkenalkan pek fleksi komersil premium baharu yang digabungkan dengan BIZfibre pada harga pengenalan istimewa. Kami menggalakkan perusahaan komersial seperti kedai F&B dan hotel untuk hanya mengakses kandungan yang sah. 


"Astro telah melabur banyak dalam sukan siaran langsung dan hiburan berkualiti tinggi untuk pelanggan kami selama ini kerana kami tahu mereka menghargainya. Kami mengambil serius tentang penstriman kandungan yang menyalahi undang-undang untuk memastikan kami berlaku adil terhadap pelanggan komersial kami yang sah," kata Kevin Ng.


Di bawah Akta Hak Cipta (Pindaan) 2022, sesiapa yang ditangkap menstrim kandungan yang tidak dibenarkan boleh didenda sehingga RM200,000, dipenjarakan sehingga 20 tahun atau kedua-duanya sekali untuk cetak rompak.”


BIZfibre juga tersedia dengan sendiri sambil memberikan internet tetap tanpa had dengan kelajuan 500Mbps hingga 800Mbps masing-masing pada RM239 dan RM299 sebulan dan dilengkapi dengan penghala WiFi 6 terbaharu untuk menjamin keperluan rangkaian pelanggan komersial kini yang semakin meningkat serta satu unit WiFi mesh PERCUMA untuk mengatasi isu sambungan seperti liputan yang lemah dan terhad, titik mati internet dan kelajuan yang tidak konsisten. 


Pelanggan boleh menambah langganan WiFi Mesh dengan harga serendah RM10 sebulan.


Sila layari business.astro.com.my untuk mendaftar atau hubungi Khidmat Pelanggan kami di 03-9544 7566 untuk pertanyaan lanjut.


Lebih mudah KLIK SINI.


*Jalur lebar percuma sehingga 24 bulan disertakan dengan langganan TV komersial VIP baharu.


Tiada ulasan: