Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

HAFIZ HAMIDUN SEDIAKAN 13 SALAWAT MELALUI 'MARHABA'DALAM
kita sekarang ni berada pada tempoh PKP dan melalui pelbagai dugaan apatah lagi apabila perlu menjalani ujian calitan (swab) gara-gara rapat dengan golongan yang tidak disedari positif COVID-19, tentu sekali ia menganggu pemikiran dan timbul kerisauan.


Dan sebagaii umat Islam, kita tidak harus terlepas daripada terus berdoa dan berzikir mahu pun berselawat sepanjang masa memohon diberikan kesihatan sebaiknya walau pun berdepan risiko jangkitan.Kemunculan album 'Marhaba' daripada bekas vokali kumpulan UNIC, Hafiz Hamidun merupakan antara satu hikmah waima ia mengandungi 13 Salawat yang dihasilkan di peringkat antarabangsa seperti Ya Imam Ar-Rusli, Tholama Ashku Ghoromi, dan Tola 'Al-Badru' Alayna.


Pelancaran album "Marhaba" menyusul kejayaan 'Zikir Terapi' yang tiada henti, album Hafiz Hamidun yang memuncak di tangga pertama dalam carta iTunes Malaysia selama lebih dari sepuluh tahun. 


Ini adalah perjalanan yang luar biasa di mana Hafiz mendapati dirinya kini dirangkumi album "Marhaba", sebuah rakaman - dan keadaan fikiran, dalam banyak cabang - bahawa dia telah berusaha sepanjang lima tahun sejak 2015. 


Berusia 37 tahun, album Hafiz telah terjual lebih dari 2 juta di seluruh dunia dan dianggap sebagai artis terlaris di Malaysia.


Epik, eksentrik dan megah, "Marhaba" menampilkan Mostafa Atef dari Mesir dalam "Man Sagher Habeetak" dan Naufal Zayne dalam "Khairal Bariyyah."


Sehingga kini, 'Marhaba' telah melewati lebih dari 120,000 strim di Spotify dan terjual lebih dari 3000 salinan, walaupun terdapat ketidakpastian industri muzik global kerana wabak COVID-19.

"Saya harus menarik diri dari persembahan awam yang dijadualkan pada tahun 2021 dengan sopan. Ini keputusan yang sukar untuk dibuat, tetapi saya percaya sebagai seorang penghibur, saya harus memainkan peranan saya dalam perjuangan mengharungi pandemik ini. Saya merancang untuk lebih banyak penampilan secara ‘online’ dan berharap dapat menganjurkan konsert ‘virtual’ untuk album Marhaba tidak lama lagi", kata Hafiz pada majlis sidang media baru-baru ini.


Menurutnya, beliau merancang untuk merakam semua 13 video muzik untuk album ini, tetapi semuanya nampak mustahil sekarang. 


"Walaupun begitu, saya akan berusaha sebaik mungkin untuk menghasilkan sekurang-kurangnya satu video muzik sebelum Ramadhan yang akan datang. Video muzik ini adalah untuk single pertama dari album ini, "Man Sagher Habeetak," tambah Hafiz.


Sambungnya, walaupun  telah merancang untuk merakam video muzik di Aswan, Mesir, beliau harus menghentikan segalanya untuk sementara waktu sambil berharap pandemik ini akan segera sembuh agar beliau boleh ke luar negeri untuk penghasilan video muziknya.


"Marhaba" dihasilkan oleh Arteffects dan diedarkan secara digital oleh Universal Music Malaysia. Tiada ulasan:

Catat Ulasan