Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

SIAPA PILIHAN WAJAH CANTIK SIHAT ANDA, MENANGI HADIAH LUMAYAN GUARDIAN


Beauty is in the eye of the beholder’ - satu frasa bahasa Inggeris yang sering dikaitkan apabila berhadapan dengan soal kecantikan dengan maksud setiap orang mempunyai pandangan berbeza terhadap kecantikan yang dilihatnya.

Anda mungkin tidak cantik pada zahirnya tetapi cantik pada sifat keperibadiannya dan begitu juga sebaliknya.

Pun begitu cantik sahaja tanpa sihat tidak berguna juga. Ya lah… bayangkan seorang itu nampak cantik tetapi di sebalik kecantikannya itu dia tidak mengamalkan hidup sihat sehingga kesihatan dalamannya terganggu. Tentulah hilang segala kecantikan yang dimiliki secara total ya tak?

Sehubungan itu, initiatif kedai runcit farmaseutikal  iaitu Guardian dalam memperkenalkan pencarian wajah cantik dan sihat - “Face of Healthy Beauty’ sesuatu yang patut dipuji.

Kak Fas berkesempatan menghadiri pemilihan separuh akhir ketiga untuk zon wilayah tengah yang berlangsung di Shah Alam baru-baru ini di mana 25 orang wanita daripada pelbagai kerjaya mencuba nasib untuk dipilih ke peringkat akhir yang dijangka berlangsung pada 27 Julai ini.

Menariknya, para peserta bukan sahaja terdiri daripada kalangan wanita biasa tetapi kerjaya masing-masing hebat…. ada peguam, ada doktor dan bertugas dalam sektor swasta bergaji tinggi.

Inilah dikatakan ‘beauty with brains’. Mereka bukan sahaja cantik tetapi berpelajaran tinggi.

Sungguh pun Kak Fas ada pilihan tersendiri berdasarkan jawapan dan kecantikan masing-masing namun kata muktamad terletak pada pemilihan barisan tiga orang juri yang dilantik. 

Apa pun dua orang yang Kak Fas pilih masuk dalam empat finalis yang berjaya ialah  Alwizah Al Yafil Binti Ahmad Kamal (pix bawah, kanan) yang merupakan seorang peguam serta Nurul Ezzaty Binti Hasbullah (dua dari kiri).

Dua lagi yang berjaya dipilih ialah Karyll Chee Kar-Yee (dua dari kanan) dan Nur Aimi Binti Abdul Ghani (kiri).


Pada pelancaran pencarian di seluruh negara pada bulan Mei tahun ini, Soren Lauridsen, Ketua Pegawai Eksekutif, Asia Tenggara, Guardian Health And Beauty Sdn Bhd berkata: "Carian untuk The Face of Healthy Beauty ini BUKAN sebuah pertandingan Kecantikan.

"Bagi kami, Kecantikan Sihat, adalah orang yang hidup sepenuhnya dengan cara yang sihat dengan gaya tersendiri dan personaliti yang menyenangkan. Dia adalah seorang yang mempunyai sikap yang positif, memberi keutamaan pada kesihatan diri selain menjaga keindahan fizikalnya juga. “

Setiap pemenang akan menandatangani kontrak satu tahun sebagai Duta Brand Guardian yang disertai dengan hadiah wang tunai RM10,000, baucar Guardian RM10,000, dan RM5,000 untuk mereka memberi kepada organisasi kebajikan pilihan mereka.

Di samping itu, pemenang terbabit akan dipaparkan di Katalog Jenama Cover of Guardian dan kolateral lain dan akan menerima produk daripada penaja yang mengambil bahagian.
MAKE-OVER 'Glam'... antara cabaran yang peserta perlu lalui...
Soren menambahkata,  konsep Kecantikan Sihat adalah teras falsafah jenama Guardian dan konsep ini diperoleh melalui wawasan pengguna bahawa kesihatan yang baik adalah asas keindahan sejati.

"Kami mendapati pelanggan kami percaya kecantikan sebenar berasal dari keadaan fizikal dan mental yang sihat," ujar Soren.

Dengan memberi tumpuan kepada keperluan pengguna ini sejak kedai pertama di The Weld 52 tahun yang lalu, Guardian, telah menjadi kedai untuk membeli-belah keperluan kesihatan dan kecantikan.

Beliau berkata: "Walaupun keperluan asas ini kekal, trend penggunaan telah berubah didorong oleh perubahan gaya hidup dan keadaan ekonomi. Kesihatan dan kecantikan tidak lagi jelas seperti dulu tetapi berkait. Guardian juga telah berkembang. Dari menjadi kedai kesihatan dan kecantikan, misi kami sekarang adalah untuk memberi inspirasi kepada para pelanggan menjalani kehidupan yang sihat dan indah. "

"Untuk mencapai misi ini, kami telah melatih ahli pasukan kami untuk menjadi penasihat kecantikan dan penjagaan kesihatan, sambil terus menawarkan produk kesihatan dan kecantikan terkini dan paling inovatif," tambah Soren.

Dikenali sebagai yang pertama di Malaysia, pencarian 'Face of Healthy Beauty' ini terbuka kepada semua wanita Malaysia berusia 18 tahun ke atas. Penyertaan dikemukakan secara dalam talian di https://theface.guardian.com.my.

Peserta perlu memuat naik video 30 saat mereka sendiri yang menunjukkan 'Kenapa mereka mahu menjadi Wajah Kecantikan Sihat?' Atau menulis tidak lebih daripada 100 perkataan mengapa mereka ingin menjadi Wajah Kecantikan Sihat.
NAZRUDIN Rahman menggamatkan majlis sebagai pengacara....
Seramai 100 peserta yang disenarai pendek dipilih untuk menghadiri setiap separuh akhir yang diadakan di Dataran Bandar Johor Bahru, Gurney Plaza Penang, Pusat Bandaraya Sentral Shah Alam dan 1Borneo Hypermall Kota Kinabalu, Sabah.

Empat peserta separuh akhir dari setiap rantau akan menghadiri Grand Finals di Shah Alam pada 27 Julai 2019.

Sebagai tambahan kepada empat pemenang, akan ada lapan pemenang kategori yang akan dianugerahkan oleh penaja meliputi kategori Most Healthy (Blackmores), Most Elegant (Bio-essence), Most Youthful (Garnier), Most Expressive Eyes (L'Oréal), Most Passionate (Maybelline) dan Most Confident (Nivea) Paling Menarik (TRESemmé)

Pelanggan penjaga juga boleh mengundi, dari 8 Julai - 24 Julai 2019 di laman mikro, untuk finalis kegemaran mereka untuk tampil ke Grand Finals.

Undian yang diterima untuk setiap finalis akan menyumbang kepada 50% daripada jumlah keseluruhan pada Grand Finals. 

Pelanggan boleh mendapatkan lebih banyak undi dengan pembelian di Guardian. 

Untuk satu undi, tiada pembelian diperlukan; untuk 5 Undian, mereka perlu membeli barang dari Guardian dan untuk 10 Undian, mereka perlu membeli mana-mana jenama penaja yang terlibat dalam satu resit tunggal.

Peserta yang menang dalam Grand Finals akan melakukan cabutan untuk memilih pengundi bertuahnya. Sebanyak 4 cabutan akan dilakukan. Setiap Pemenang akan memilih 1 pengundi. Pengundi terpilih akan diberi ganjaran voucher Guardian bernilai RM500.

Selain itu, terdapat juga pertandingan Scan & Win untuk pelanggan dari 10 Jun hingga 7 Julai 2019. Kod QR akan ditempatkan di kedai Guardian untuk pelanggan mengimbas. 

Selepas mengimbas kod QR, mereka hanya perlu menjawab empat soalan yang berkaitan dengan kecantikan yang sihat. Selepas menjawab, mereka akan menerima baucar segera untuk pembelian seterusnya.

Lebih terperinci carian, dan terma dan syarat lengkap untuk penyertaan boleh didapati di https://theface.guardian.com.my.


#guardianmalaysia

#FACEofguardianMY

Artikel berkaitan Naz Rahman sila KLIK SINI

Tiada ulasan:

Catat Ulasan