Produk

[PRODUK][bsummary]

Gaya Hidup

[GAYA HIDUP][bigposts]

Bisnes

[BISNES][twocolumns]

KUMPULAN SYARIKAT KLCC TAMPIL BANTU HOSPITAL, MANGSA BANJIR


SELAGI musim tengkujuh belum berakhir selagi itulah kisah banjir akan menjadi tumpuan rakyat Malaysia, baik kepada yang menjadi mangsa mahu pun yang prihatin dan sentiasa bersedia menghulurkan bantuan.


Pada tempoh yang sukar inilah kita dapat menilai mana berlian mana permata tetapi hakikatnya kita harus bersyukur rata-rata rakyat Malaysia bangkit dan bersatu padu membanting tulang serta memberikan sumbangan.


Pusat membeli belah di bawah Kumpulan Syarikat Suria KLCC tidak terkecuali apabila sekali lagi bangkit menghulurkan bantuan berikutan banjir yang melanda beberapa kawasan di Lembah Klang baru-baru ini waima mereka memilih untuk memberikan sumbangan barangan keperluan kepada kakitangan dan pesakit yang terkesan di Hospital Kuala LumpurKenapa Hospital Kuala Lumpur?


Hospital Kuala Lumpur dipilih kerana ia merupakan salah satu hospital yang paling sibuk dalam menangani pandemik Covid-19 malah sepanjang tahun lalu kumpulan Syarikat KLCC juga telah menyumbangkan barangan makanan sedia untuk dimakan kepada anggota barisan hadapan perubatan di Hospital Sungai Buloh and Hospital Putrajaya.


Terdahulu, pada 20 Disember tahun lalu, Pusat Membeli-Belah Alamanda Putrajaya telah menyumbangkan barangan bernilai RM10,000 kepada Hospital Putrajaya untuk membantu 168 kakitangan hospital yang terkesan dengan banjir yang melanda sebahagian negeri Selangor seperti Dengkil, Kota Warisan, Banting, Bukit Changgang, Labohan Dagang, Shah Alam dan Warisan Bestari bulan lalu. Barangan yang disumbangkan termasuklah makanan sedia untuk dimakan dan air minuman yang selalunya sangat diperlukan selepas kejadian bencana alam seperti ini. 


Pada 31 Disember pula, usaha Alamanda dilengkapkan dengan keprihatinan Suria KLCC yang menyumbangkan barangan makanan serta keperluan peribadi bernilai RM20,000 kepada mangsa banjir di Hospital Kuala Lumpur yang terdiri daripada pesakit dan kakitangan hospital itu sendiri. 


Kakitangan terbabit menetap di kawasan yang dilanda banjir seperti Sri Muda, Hulu Langat, Puchong, Shah Alam Dengkil, Gombak dan Jalan Ipoh


Sumbangan telah disampaikan oleh Pengurus Besar Suria KLCC, Ameer Thajudeen kepada Pengarah Hospital Kuala Lumpur, Datin Paduka Dr. Rohana Johan.Selain dari barangan makanan dan minuman, Suria KLCC turut menyumbangkan barangan keperluan peribadi, peralatan mencuci dan mandian. 


“Kami berterima kasih kepada Kumpulan Syarikat Suria KLCC yang sentiasa menghargai anggota barisan hadapan perubatan ketika waktu sukar ini. Sumbangan ini tepat pada waktunya yang sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban anggota barisan hadapan yang sebahagiannya begitu runsing dengan keadaan rumah mereka selepas dilanda banjir,” ujar Dr. Rohana mengulas.


Bersimpati dengan sebahagian rakyat Malaysia yang ditimpa musibah di penghujung 2021 dan permulaan 2022 ini, Pengarah Eksekutif Kumpulan Syarikat Suria KLCC Andrew Brien berkata:


“Kami sangat berbesar hati untuk menghulurkan bantuan kepada anggota barisan hadapan perubatan dan penduduk yang terkesan dengan kejadian banjir disaat mereka memerlukan. 

"Kami sangat bersimpati dengan penempatan yang musnah akibat banjir ini ketika kita menantikan kedatangan tahun baru. Kami percaya usaha kami ini dapat diterima sebagai solidariti bersama mangsa banjir, di mana juga mereka berada."


Tegas  beliau, di samping keadaan cuaca yang tak menentu, pihaknya menyeru kepada semua untuk kekal selamat dan sentiasa siap siaga terhadap sebarang ancaman terhadap keselamatan dan kesihatan awam.”  


#SuriaKLCC #Alamanda #HospitalKualaLumpur #BantuanBanjir #BarisanHadapan

Tiada ulasan:

Catat Ulasan